Slim bezuinigen door hoog-rendement verwarming

Een slimme optimalisatiestap in het energiezuiniger maken van uw gebouw is de toepassing van warmtepompen en nano-warmtepanelen. Deze reduceren het energieverbruik enorm, waardoor er minder vermogen opgewekt behoeft te worden, met een lagere energierekening als gevolg. iQ-climate bekijkt deze hoog rendement verwarming in de totale optimalisatie van uw bedrijfsgebouw. Zeker bij een goed geïsoleerd gebouw en samen met de inzet van met zonnepanelen kan dit zeer interessant zijn en een belangrijke stap in het realiseren van een energieneutraal pand.

Laat u door ons informeren over de mogelijkheden van het gebruik van warmtepompen en nano-infrarood warmtepanelen. iQ-climate inventariseert de situatie van uw vastgoed en adviseert waar deze energiebesparende maatregelen kunnen worden toegepast.

Warmtepompen

Een warmtepomp zet energie uit lucht, water of bodem om naar warmte uw verwarming en warm water. Een bekende techniek die allang wordt gebruikt bij koel- en vrieskasten, maar andersom wordt ingezet voor de verwarming van uw gebouw en de warmwatervoorziening.

Omdat een warmtepompsysteem weinig tot geen fossiele brandstoffen gebruikt is de milieubelasting erg laag. Tegelijk is het rendement van deze manier van verwarmen enorm hoog.

De warmtepomp draait, in tegenstelling tot een traditionele CV-ketel, vooral op stroom in plaats van op gas; uw gasverbruik zal dan ook aanzienlijk afnemen.

Warmtepompen gaan zeker vijftien jaar mee (zeker zo lang als een CV-ketel) en vereisen minder onderhoud. Het is dan ook een van de meest duurzame manieren van verwarming en warm water regeling.

IQ-climate werkt met de warmtepompen van LG. Bekijk deze video voor een uitleg van de werking van warmtepompen:

Nano-infrarood warmtepanelen

Infrarood warmtepanelen brengen de warmte (en het comfort) van de zon naar binnen. Met infrarood warmtepanelen wordt elektriciteit omgezet in onzichtbare infrarood straling. Deze onzichtbare infrarood straling verwarmt niet de lucht (zoals bij traditionele radiatoren van de centrale verwarming), maar juist alle objecten die zich in de ruimte bevinden, zoals de muren, de vloer, personen en meubels. De lucht in de ruimte wordt indirect verwarmd omdat deze objecten de opgenomen warmte weer afstaan aan de omgeving.

Met infrarood warmtepanelen wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd en is er nauwelijks verschil in temperatuur tussen vloer en plafond. Er ontstaat binnenshuis geen luchtcirculatie door deze manier van verwarmen, dit in tegenstelling tot de convectie verwarming van de centrale verwarming. Door de inzet van unieke eigenschappen van de nanotechnologie, geniet u met deze warmtepanelen van de voordelen van een laag energieverbruik, lage aanschafprijs en geen onderhoudskosten.

Met nano-infrarood panelen creëert u een milieuvriendelijke omgeving en voegt u designelementen toe aan uw interieur. Toe te passen in kantoren, hotels, winkels, etc.

Quick scan

Tegen een geringe vergoeding voert iQ-climate een quick scan uit. U ontvangt een adviesrapport, bezuinigings-stappenplan en een indicatie van de terugverdientijd. Hierdoor is het voor u eenvoudig en inzichtelijk uw gebouwen te beheren en om een reëel budget te reserveren.

Vragen?
Whatsapp naar 06 5184 2272

ma t/m vr 09:00 – 17:00